Nomineer de Beste (Jonge) Procesadvocaat

21 september 2018

Proces- en incassoadvocaten kunnen helpen bij het verschaffen van inzicht in de toekomst door het beantwoorden van vragen in een korte enquête. Zijn incasso- en procesadvocaten vol vertrouwen over de toekomst? Of zijn ze eigenlijk een beetje bezorgd over later? De beroepsgroep geeft zelf het antwoord én ontdekt tijdens het congres hoe VIA-leden, en eigenlijk alle advocaten, het beste om kunnen gaan met de uitdagingen van morgen.

Toekomst advocatuur
Als er één groep advocaten is die de afgelopen jaren het nodige zag veranderen dan zijn het wel incasso- en procesadvocaten.  Digitale arbitrage, een herzien Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, aanpassingen in de Beslagsyllabus, tal van Europese regelingen. Naar verwachting zullen de komende 25 jaar nog veel grotere veranderingen plaatshebben, met een nog grotere invloed op de praktijk van de advocaat, schrijft de VIA op de speciale lustrumsite. 


Nieuwste technologieën
Kunstmatige intelligentie, digitalisering, robotisering, IBM Watson, blockchain; allemaal zaken die de rechtspraktijk gaan beïnvloeden. Op de lustrumsite: ‘Bij het volgende lustrum van de VIA zullen deze ontwikkelingen niet meer weg te denken zijn uit de praktijk van onze leden en zullen cliënten, meer dan nu, hun advocaat mede selecteren op de toegang tot de nieuwste technologieën.’

Beste advocaat
Het lustrumcongres The Art of Future Litigation heeft plaats op vrijdag 2 november in De Hermitage in Amsterdam. Daar zullen sprekers als filosoof en meervoudig TED-spreker Ruud Veltenaar, directeur blockchain & smart contracting AXVECO Olivier Rikken, hoogleraar en partner bij Nauta Dutilh Toon van Mierlo onder meer ingaan op de uitdagingen die advocaten in de enquête noemen. De dag wordt afgesloten met een diner plus de verkiezing van meest gewaardeerde en meest getalenteerde procesadvocaat uit tien genomineerden. Nomineren doen proces- en incassoadvocaten zelf middels de enquête die hen helpt inzicht te krijgen in toekomst van hun praktijk.  

NOMINEER NU

Laatste nieuws

11 februari 2019
Incassoregister tegen misstanden bij incasso
Het kabinet pakt de misstanden in de incassomarkt aan en geeft hiermee uitvoering aa...
Lees meer ›

24 januari 2019
VIA Algemene Ledenvergadering en Studiemiddag
VIA Algemene Ledenvergadering en Studiemiddag op woensdag 6 februari 20...
Lees meer ›